Želiš štampu po želji? Piši nam na dizajn@mkoclothing.rs ili nas kontaktiraj na nekoj od društvenih mreža
  • Korpa je prazna.
Back To Top

Kako dizajnirati savršenu majicu: vodič za početnike

MKO blog - kako dizajnirati savrsenu majicu

Dizajniranje jedinstvene, originalne i vizuelno privlačne majice može biti zadatak pun izazova, posebno ako ste početnik. Bez obzira što do sada niste nikada dizajnirali odevne predmete po svom izboru, uz naših nekoliko ključnih saveta, možete dizajnirati majicu koja će privući pažnju i biti jedinstvena. U ovom vodiču za početnike, predstavićemo vam korake za dizajniranje savršene majice sa štampom.

Odaberite temu i ideju

Pre nego što započnete sa dizajniranjem, treba da odaberete temu koja će biti osnova vašeg dizajna za štampanje majica. Možete odabrati nešto što je vaša originana ideja ili nešto što je već popularno. Na primer, možete se odlučiti za omiljeni citat, lik iz filma ili knjige, ili neki trend koji je aktuelan u tom trenutku.

Takođe, na izbor teme i ideje uticaće i namena. Sve zavisi od toga dizajnirate li za sebe, za neku dragu osobu, kolege sa posla itd. Da li je u pitanju poklon ili planirate da lansirate svoju modnu liniju (zašto da ne?) Često se majice dizajniraju za cele timove (sportske, korporativne, ekipe za određene igre, kviz, tim bilding, devojačko/momačko veče i sl.) pa imajte na umu koja tema je odgovarajuća.

Kako dizajnirati savrsenu majicu sa logom

Logo ili slika

MKO kolekcija uključuje preko 1500 različitih motiva za štampu na majicama koji se mogu grupisati po raznim oblastima kao što su muzika, film, strip, sport, za parove, serije, humor, crtani filmovi, razonoda i mnoge druge. Izaberite omiljeni motiv i prilagodite ga po svojoj želji. Naša usluga personalizacije omogućava vam da dodate svoj vlastiti tekst ili sliku kako biste stvorili jedinstveni dizajn majice koji odražava vašu ličnost ili stil.

Pregledali ste naš izbor gotovih motiva i niste našli to što ste zamislili? Ukoliko želite neki poseban dizajn po želji, pišite nam na: dizajn@mkoclothing.rs.

Razmislite o bojama

Boje su važan element u dizajnu majice. One mogu privući pažnju i učiniti da vaša majica bude primetna. Možete se odlučiti za jednostavnu paletu boja ili kombinovati više boja kako biste postigli efekat koji želite. Važno je da obratite pažnju na to kako se boje slažu i da li se uklapaju u temu koju ste odabrali.

Odaberite kroj i materijal

Postoji mnogo različitih vrsta majica, od klasičnih krojeva do modernih crop top modela. Odlučite se za model koji najbolje odgovara vašem dizajnu i ciljnoj publici. Takođe, važno je da obratite pažnju na kvalitet materijala od kojeg je majica napravljena. Odaberite materijal koji će biti udoban i dugotrajan (preporučljivo je da to bude 100% pamuk).

Mi vam nudimo samo najbolje pamučne tkanine domaće proizvodnje kako bismo osigurali da su naše majice udobne i izdržljive. Svi naši proizvodi prolaze kroz strogu kontrolu kvaliteta kako bi se osiguralo da svaka majica koju napravimo zadovoljava visoke standarde.

Vrsta štampe

Majice sa štampom dolaze u različitim nijansama, stilovima i veličinama, a ako ne pronađete odgovarajući motiv, možete predložiti svoj dizajn i mi ćemo ga pripremiti za štampu. Ako se odlučite za neki od gotovih motiva, možete proveriti dostupne boje, veličine i krojeve na stranici proizvoda u kategoriji: majice.

Štampanje majica se radi različitim tehnikama štampe kao što su digitalna štampa na majicama (DTG), Sublimacija, Flex i Flok u zavisnosti od potreba i namena. Na primer, all over majice podrazumevaju da se štampa preko cele majice tehnikom sublimacije i to na materijalu koji je mešavina pamuka i poliestera.

Da biste se bolje snašli u razičitim tehnikama štampe, pročitajte tekstove u kojima smo detaljno objasnili popularne vrste štampe kao i njihove razlike.

MKO Blog - kako dizajnirati savrsenu majicu i pripremiti dizajn

Kreirajte dizajn

Sada je vreme da započnete sa izradom dizajna. Možete ga kreirati ručno ili koristiti softver za dizajniranje. Važno je da vaš dizajn bude “čist”, jasan i lako razumljiv. Razmislite o različitim pozicijama štampe, eksperimentišite i isprobajte više različitih rešenja dok ne dođete do finalne verzije. Ako ste početnik, možda ćete želeti da potražite pomoć našeg stručnjaka za dizajn.

MKO clothing vam nudi sveobuhvatnu uslugu prilikom kreiranja odeće. Bez obzira na vaše potrebe, nudimo vam širok spektar mogućnosti koje su prilagođene vašim željama i potrebama. Od pripreme za štampu i štampe na tekstilu do šivenja po želji, naš tim ima sve što je potrebno da osmisli i realizuje vaš dizajn.

Naša usluga uključuje sve aspekte proizvodnje, uključujući nabavku materijala, štampanje, dizajniranje i dostavu. Možete izabrati da uradite sve sami, ili da iskoristite našu stručnost u bilo kom koraku procesa. Osim toga, nudimo vam i kutak na kojem možete promovisati i prodavati svoj dizajn, sa našim timom koji će se pobrinuti za logistiku i naplatu.

Bilo da tražite jednu majicu ili planirate masovnu komercijalnu proizvodnju, naša usluga je prilagođena vašim potrebama. Izaberite paket koji najbolje odgovara vašim zahtevima i dopustite nam da vam pomognemo u stvaranju odeće koja savršeno odgovara vašem stilu i ukusu.

MKO blog - kako dizajnirati savrsenu majicu uz saradnju sa nama

Vaša ideja, a mi se brinemo za sve ostalo

Kada smo spomenuli razne vrste saradnje i usluga po vašoj želji, treba znati da affiliate program predstavlja program saradnje između dizajnera i prodavca koji omogućava dizajnerima da zarade deo prihoda od prodaje proizvoda koji nose njihov dizajn. MKO garantuje isplatu dela prihoda od prodaje svakog proizvoda koji nosi dizajn određenog dizajnera. To znači da će dizajner dobiti novac za svaku prodaju proizvoda sa njihovim dizajnom. Ova vrsta saradnje može biti veoma korisna za dizajnere koji žele da profitiraju od svojih kreacija i da ne troše vreme na logistiku.

Pored mogućnosti zarade, ovaj program takođe omogućava dizajnerima da njihovi motivi budu primećeni i da budu deo MKO ponude proizvoda. Ovo je idealno za dizajnere koji žele da pokažu svoje talente i steknu više vidljivosti na tržištu. MKO nudi transparentnu i pouzdanu saradnju sa dizajnerima, obezbeđujući sigurnost i zaštitu njihovih autorskih prava. To znači da će dizajneri biti u potpunosti uključeni u proces proizvodnje i prodaje majica sa njihovim dizajnom, te da će biti informisani o svakoj prodaji proizvoda.

To znači da je MKO affiliate program idealan za dizajnere koji žele da svoje kreacije podele sa svetom i zarade novac dok im MKO obezbeđuje pouzdanu i transparentnu saradnju na obostranu korist.

Program saradnje: merch

Merch program se odnosi na program dizajniranja i prodaje različitih proizvoda, u ovom slučaju garderobe, koje su brendirane imenom i logom influensera ili benda. Ovaj program se uglavnom koristi za promociju i prodaju proizvoda među fanovima i pratiocima. Prodaja merch-a povećava vidljivost imena influensera/benda, učvršćuje bazu obožavalaca i nudi im kvalitetan proizvod.

MKO nudi usluge brendiranja, proizvodnje, promocije i prodaje majica sa imenom i logom influensera. To znači da MKO radi na kreiranju i dizajniranju majica, organizaciji procesa proizvodnje, marketinga i prodaje proizvoda. Ovo je idealno za influensere koji žele da se fokusiraju na svoje delatnosti, dok se MKO bavi prodajom njihovih proizvoda.

Ovaj program može biti veoma koristan za influensere koji imaju veliku bazu fanova i followera. Takođe, linija majica sa logom/slikom/imenom/citatom može pomoći da se uspostavi veza između influensera i pratilaca, što može povećati njihovu lojalnost i angažovanost.

Uz pomoć ovako organizovanog merch sistema, influenser može biti siguran da će proizvodnja, marketing, promocija, prodaja i dostava majica biti pouzdana i transparentna. MKO je imao zadovoljstvo da sarađuje sa zaista velikim brojem merchera, što znači da ste u dobrim rukama.

MKO blog - kako dizajnirati savrsenu majicu saveti

Savet za kraj

Kada ste zadovoljni svojim dizajnom, potrebno je odštampati majicu. Važno je osigurati da je kvalitet štampe postojan i da će vaš dizajn izgledati dobro na majici. Uz našu uslugu štampanja, možete biti sigurni u kvalitet i izdržljivost štampe na majicama kao i samih majica.

Uz ove korake, možete dizajnirati savršenu majicu koja će privući pažnju i biti jedinstvena. Dobro se zabavite, iskažite svoju ličnost, humor, kreativnost, kao i osećaj za modu i dizajn. Srećno dizajniranje!