Želiš štampu po želji? Piši nam na dizajn@mkoclothing.rs ili nas kontaktiraj na nekoj od društvenih mreža
  • Korpa je prazna.
Back To Top

Kreirajte originalan poklon u mesecu ljubavi

Februar je mesec ljubavi zbog Dana zaljubljenih koji se širom sveta obeležava 14. februara, kada svojim voljenima kroz male znake pažnje pokazujemo koliko nam je stalo do njih i koliko ih volimo. Ova tradicija je sastavni deo mnogih kultura i proslavlja se u obliku darivanja, večere ili romantičnog izlaska.

Ako želite da poklonite nešto originalno svom voljenom/voljenoj na Dan zaljubljenih, postoje razne ideje koje izlaze izvan ustaljenih klišea i šablona. Neke od njih su štampa na majicama, duksevima ili šoljama za parove. Ovakav poklon je unikatan i personalizovan, a takođe pokazuje da posedujete kreativnost, pažnju usmerenu ka važnim sitnicama i oko za detalje. Možete štampati vaša imena ili inicijale, datum vašeg prvog sastanka ili neku drugu posebnu poruku, a ovakvi pokloni sigurno će predstavljati dragu uspomenu. Evo nekih ideja koje su sve samo ne obične.

Omiljena serija ili film

Omiljena serija je takođe sjajan motiv koji se može naći na jedinstvenom poklonu za voljenu osobu. Ako znate da vaša druga polovina voli određenu seriju i ne propušta nijednu epizodu, možete razmisliti o kreiranju personalizovanog poklona sa citatima, logom ili likovima iz te serije. Izbor je zaista veliki – majice raznih modela, duks za hladnije dane ili šolja iz koje će svakog dana piti kafu ili čaj. Ako su Stranger Things, Peaky Blinders, Squid game, La Casa de papel, ili Friends njeni favoriti, možete pronaći personalizovane poklone sa motivima iz ovih serija.

Vaš dragi/draga je veliki filmofil? Imamo ponešto za sve ljubitelje filma: na raspolaganju su vam motivi iz sfere akcije, komedije, drame, fantazije, naučne fantastike, animiranih, kaubojskih filmova, horora i za obožavaoce starih dobrih domaćih filmova.

Majice – uvek sjajan izbor poklona za nju i njega

Majice su odličan personalizovan poklon za njega/nju za Dan zaljubljenih. Mogu biti jedinstvene i prilagođene ličnosti i interesima vaše voljene osobe. Na primer, ako vaša voljena osoba voli prirodu, možete personalizovati majicu sa predivnom fotografijom ili crtežom planinskog vrha ili plaže.

Za sportske fanatike, odaberite majicu sa motivom njihovog omiljenog tima ili sportiste. Za one koji su ljubitelji animiranih filmova ili manga stripova, motiv sa omiljenim crtanim junakom ili manga likom biće savršen izbor.

Takođe, majice sa motivima popularnih repera, muzičara ili bendova uvek su dobar izbor za poklon. Dodavanje njihovog omiljenog teksta iz pesme ili stihova na majicu će je učiniti još personalizovanijom.

Pokloni za parove

Kao jin i jang, ovi pokloni ne idu jedan bez drugog – dolaze u paru. Na jednoj majici ili duksu je parče hleba a na drugoj nutela, na jednom odevnom predmetu su brkovi a na drugom crvene usne, oni idu zajedno kao Miki i Mini, Sunđer Bob i Patrik, lepotica i zver, dama i gospodin. Pokloni za parove celom svetu poručuju da ste stvoreni jedno za drugo!

Kako se razvila tradicija obeležavanja dana zaljubljenih?

Postoji nekoliko verzija o tome kako je započela tradicija obeležavanja Dana zaljubljenih odnosno Dana Svetog Valentina, ali najčešće prihvaćena priča potiče iz Rimskog carstva.

Prema toj priči, Rimski imperator Klaudije II zabranio je venčanja u svom carstvu, jer je smatrao da su oženjeni muškarci lošiji vojnici. Međutim, sveštenik Valentin se suprotstavio ovoj zabrani i nastavio je da venčava zaljubljene parove u tajnosti. Kada je car Klaudije II saznao za ovo, naredio je da se Valentin pogubi. Prema legendi, Valentin je u zatvoru zaljubljenom paru poslao pismo i potpisao ga sa “Tvoj Valentin”. Tako se, prema ovoj legendi, rodila tradicija slanja ljubavnih poruka i poklona na 14. februar, koji se danas obeležava kao Dan zaljubljenih.

Februar kao mesec ljubavi predstavlja jedinstvenu priliku da se pokaže ljubav i poštovanje prema voljenoj osobi. Bilo da se slavi uz večeru, poklon ili romantičan izlazak, najvažnije je da se voljena osoba oseća posebno i voljeno. Originalni pokloni, poput štampanja na majicama, duksevima, jastučićima ili šoljama, pokazuju da ste uložili vreme i trud da pripremite nešto posebno za vašu voljenu osobu. Biće ovo predmet koji će se dugo koristiti i čuvati. Bez obzira na izbor poklona, Dan zaljubljenih je prilika da se voljena osoba oseti posebno i da se slavi ljubav. Ali neka se sve ne završi na tome i nek vam svaki mesec bude – mesec ljubavi.