Želiš štampu po želji? Piši nam na dizajn@mkoclothing.rs ili nas kontaktiraj na nekoj od društvenih mreža
  • Korpa je prazna.
Back To Top

All-over štampa

Šta je all-over štampa i kada se ona koristi?

ALL OVER štampa je štampa dizajna koji se ponavlja preko cele površine odeće, pružajući veće mogućnosti u odnosu na ostale tehnike štampe.

All Over štampa se najčešće ostvaruje tehnikom sublimacione štampe. Sublimaciona štampa pod dejstvom toplote i pritiska pretvara boju iz tečnog u gasovito, a potom u čvrsto stanje, i na taj način oslikava željeni dizajn na površinu koju štampate. To je hemijski proces u kom se slika na transfer papiru vezuje za polimere na površini materijala i na taj način prenosi. Sublimacija omogućava da pokrijete svu površinu odeće svojim dizajnom za razliku od drugih tipova štampe (na primer DTG štampanje) koji imaju ograničeni prostor za samu štampu.

Materijali koji se najviše koriste za all over štampu su:

  • Poliester
  • Poliamid
  • Najlon
  • Mešavina pamuka i poliestera

Sublimaciona štampa je veoma postojana te se odeća može i kuvati, i sama štampa može trajati onoliko koliko traje i sam materijal na kome je štampana.

MKO proizvodi sa all-over štampom

U MKO ponudi se nalaze različiti proizvodi sa All-Over (sublimacionom) štampom, a to su duksevi, majice, dresovi, šeširići (bucket hats), maske za lice, rančevi, šorcevi, cegeri i kačketi. Važno je napomenuti da bilo koji od ovih proizvoda možemo izraditi i po želji odnosno prilagoditi samom kupcu (custom proizvod).

Mogućnost davanja ličnog momenta proizvodu je skoro neograničena. Ukoliko želite da dodatno prilagodite kroj, dizajn ili bilo koji drugi element proizvoda, možete nam se javiti na nekoj od društvenih mreža gde će vas MKO dizajner uslužiti u najkraćem mogućem roku i pomoći da svoju kreaciju pretvorite u gotov proizvod.

Proces all-over štampe

ALL OVER proces podrazumeva štampu određenog dizajna na papir koristeći sublimacione boje, a zatim se prebacuje na tkaninu toplotnim zagrevanjem u presi. Toplota u presi otvara vlakna tkanine, dok pritisak koji je stavljen na tkaninu hladi mastilo – pretvarajući je u čvrstu formu. Tkanina se nakon toga kroji i prosleđuje u MKO šivaru gde dolazi do finalizacije samog proizvoda. MKO šivara je sektor proizvodnje konfekcijskih proizvoda tako da prilikom poručivanja kod nas dobijate 100% domaći proizvod visokog kvaliteta.

Materijali koje koristimo prilikom sublimacione štampe su: pamuk-poliester (interlok) na duksevima, mešavina pamuk-poliester na majicama, mikrofiber (poliester) na šeširićima, šorcevima, rančevima i cegerima, unutrašnjost zaštitne maske za lice izrađena je od pamuka, dok je spoljašnji deo od poliestera.

Prilagodi garderobu sebi

U MKO kolekciji nalazi se veliki broj spremnih motiva i dizajna iz različitih sfera kulture, muzike, filma, stripa…Ukoliko imate specifičnu ideju ili ako vam je potrebna pomoć u izradi ili odabiru novih motiva po vašoj želji možete nam se obratiti na društvenim mrežama, poslati mail, ili kontaktirati putem telefona.

Pogledaj spremne motive

Poseti MKO Shop i pronadji omiljeni motiv ili kategoriju proizvoda!