Želiš štampu po želji? Piši nam na dizajn@mkoclothing.rs ili nas kontaktiraj na nekoj od društvenih mreža
  • Korpa je prazna.
Back To Top

Inspirativne ideje za dizajn vašeg duksa

štampa na duksevima dizajna po želji

Dukserice su nam u ovim jesenjim danima omiljeni komad garderobe — udobne su, dobro se kombinuju uz druge odevne predmete i lako mogu postati “platno” za sve naše kreativne ideje. Stilizovane različitim dezenima, tkaninama, motivima i smelim natpisima, dukserice su odlične kada želite da iskažete svoju ličnost i originalnost.

Najbolje od svega je što možete da napravite dizajn duksa po sopstvenom ukusu. Ako tražite kreativne načine da učinite svoju garderobu interesantnijom ili tražite originalan poklon, ovde vam predstavljamo nekoliko inspirativnih ideja za dizajn dukseva.

štampa na duksevima anime motiva

Anime i manga

Nikada niste dovoljno odrasli da biste prestali da gledate anime i čitate mange, kao što ni ovi fenomeni japanske pop kulture nikad neće prestati da budu cool.

Anime je japanski izraz za ručno nacrtanu ili kompjutersku animaciju. Reč označava skraćeni izgovor reči “animacija” na japanskom. Izvan zemlje izlazećeg sunca, anime se koristi za animaciju koja potiče iz Japana ili za stil animacije koji se proširio u Japanu. Tokom 1980-ih, anime postaju mejnstrim.

Mange su stripovi ili grafičke novele nastale u vreme posleratnog srušenog i okupiranog Japana, kada izlazi kultno ostvarenje Novo ostrvo sa blagom crtača Osame Tezuke, 1947. godine. Većina manga stripova crtana je u skladu sa stilom razvijenim u Japanu krajem 19. veka, a forma ima dugu istoriju u ranijoj japanskoj umetnosti

U Japanu vas niko neće osuđivati da ste nezreli ako kao osoba u ozbiljnim godinama čitate mange, jer tamo gotovi svi odrasli fanatično vole 9. umetnost i prate je više nego deca. Postoje razne vrste manga stripova koje su upravo namenjene odraslima s obzirom da su njihove odlike distopija, dublja filozofska razmišljanja, epske sage, horor, vrtoglava akcija, uvrnuti humor, erotika, itd.

Ako ste fanovi anima i mangi kao što su Dragon Ball, Naruto, Napad Titana ili Tokyo Revengers, onda ćete biti oduševljeni dizajnom koji predstavlja karaktere i motive kao što su Goku, Akatsuki banda, Tobirama Senju, ili lideri: Mikey, Draken, Mitsuya, Baji, Kazutora i Hayashida.

štampa na duksevima dizajna po želji

Supkultura i streetwear

Ukoliko ste ostali verni supkulturi i žanrovima kao što su rock, grunge, metal, HC i punk ili ste poklonik hip-hop kulture, izbor printova za dukseve je zaista veliki. Imena omiljenih bendova, njihov logo, cover njihovog albuma za kojim ste ludi, printovi kao sa MTV postera – MKO clothing vam nudi veliki izbor motiva iz sveta alternativne muzike.

Tu su Eminem, 2Pac, Snoop Dog i naravno Wu-Tang za repere, dok su Black Sabbath, Alice in Chains, Ghost, Queen, Nirvana, the Smiths, Joy Division, Pearl Jam ili Radiohead samo neka od imena koja možete naći u rock kategoriji printova.

Ako podržavate domaće influensere iz sveta gejminga, repa, trepa, ili stand up komedije, tu su i naši mercheri sa svojim specifičnim i urbanim dizajnom casual odeće, naročito duksevima.

Motivi iz kultne serije Stranger Things

Ako ste i vi deo Stranger Things manije, ljubitelj ste avantura dečijih družina, horora, naučne fantastike, estetike ‘80-ih i postali ste fan ove uzbudljive priče o malom gradu, nestanku dečaka i čudnovatim pojavama, možete to pokazati kroz dizajn duksa. Serija Stranger Things oborila je sve rekorde gledanosti! Samo 4. sezona strimovana je više od milijardu sati na Netfliksu i ovaj serijal postao je svojevrstan pop-kulturni fenomen. Interesantan je podatak da u ovoj kultnoj seriji glumi i naš glumac Nikola Đuričko. On tumači prevrtljivog ruskog švercera Jurija, a za veoma zapaženu ostvarenu ulogu dobio je samo reči hvale i to od Vinone Rajder, Breta Gelmana i čuvenog horor pisca Stivena Kinga.

All over štampa na duksevima

All-over duksevi

Interesuje vas nešto drugačije i upadljivije kada je u pitanju štampa na duksevima? Dobar predlog je opredeliti se za all over print. All over štampa predstavlja dizajn koji se ponavlja po celoj površini odevnog predmeta. Slika se nalazi i na prednjoj i na zadnjoj strani duksa, kao i na kapuljači i rukavima, a takvi otisci se najčešće štampaju sublimacionom tehnikom. Sublimaciona metoda se koristi za pokrivanje veće površine, tako da je pogodna kod dukseva sa kapuljačom. Ova štamparska tehnika donosi otisak jarkih boja koji je postojan, tako da je veoma popularna. Još jedna dobra stvar je što je primenjiva kod poliestera kao i kod mešavine pamuka i poliestera, a otisak je odlično vidljiv i na tkaninama tamnije boje.

Štampa preko celog duksa radi se all-over procesom odnosno štampanjem sublimacionih boja na papir koji se zatim termotransferom prenosi na tkaninu. MKO clothing je zadužen i za krojenje i šivenje duksa tako da dobijate domaći proizvod od najkvalitetnijeg materijala sa postojanim printom. Ukoliko među raznoraznim motivima koje nudimo niste pronašli dizajn koji tražite u našem asortimanu i imate neki specifičan zahtev, pišite nam na e-mail adresu ili putem društvenih mreža.

štampa na duksevima sa digitalnim vezom

Digitalni vez

Štampa na duksu ne mora biti klasična. Vaši omiljeni motivi, natpisi, citati i imena mogu se naći na dukserici urađeni u tehnici kompjuterskog veza. Digitalni vez je tehnika zasnovana na principu posebnog softvera koji će željeni motiv da izveze na duksu potpuno precizno, uredno, postojano i na savremen način.

Kod nas u obzir dolaze samo najkvalitetniji materijali. Kod izrade dukseva, to su futer, roko i trožilni od 100% pamuka sa izuzetno malim procentom skupljanja. Da napomenemo, kada su u pitanju pamučni duksevi, možete birati model, kroj, motiv, tehniku i poziciju motiva, te dobiti potpuno unikatni dizajn duksa.

Ovo je bio samo mali deo ponude. Sad kad ste videli kakve sve mogućnosti postoje, vaše je samo da osmislite sliku i tekst po želji, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti. Ušuškajte se u svoj omiljeni model duksa sa kapuljačom i privucite poglede specifičnim dizajnom – unesite i sebi i drugima vedrinu i boje u sive jesenje dane.